Linda Moons

Mijn praktijk is kleinschalig, persoonlijk, en gericht op individuele behandelingen. Ik heb jarenlang volleybal als topsport uitgeoefend. Hieruit is mijn passie voor beweging ontstaan. Logisch gevolg daarvan was het volgen van de studie fysiotherapie. In 1989 studeerde ik af.

Ervaring en ontwikkeling

Na mijn opleiding werkte ik met veel plezier 7 jaar lang in een verpleeghuis, o.a. met patiënten met een neurologische aandoening. Mijn doel was om die patiënten weer te leren bewegen en er functioneel zoveel mogelijk uit te halen. Vanuit de ervaringen in het verpleeghuis ben ik gaan werken in een particuliere praktijk. In de tussentijd volgde ik verschillende cursussen op het gebied van neurorevalidatie.

Sinds 1998 eigen praktijk

In 1998 opende ik mijn eigen praktijk ‘Fysiotherapie Thuis’. De naam was er snel. Mijn getrouwde naam is Thuis. Anderzijds ligt mijn praktijk ook aan huis, en kom ik graag bij mensen thuis.

De kracht van Pilates

Naast algemene fysiotherapie rondde ik ook de driejarige post hbo-opleiding geriatriefysiotherapie af. Door persoonlijke interesse kwam ik in aanraking met Pilates, een methode die het lichaam als totaal traint en balans brengt en houdt. Het is geschikt voor jong en oud, gezond of met fysieke beperkingen. Ik volgde de meerjarige opleiding tot Pilatesdocent (comprehensive certification) bij Peak Pilates en Romana Pilates. Beiden zijn erkende en gecertificeerde Amerikaans opleidingsinstituten. Pilates vormt nu de basis in mijn behandelingen.

Move to cure. Move to prevent.

Ik werk graag met gemotiveerde mensen die mijn kennis gebruiken om functioneel verder te komen. De behandelingen in mijn modern ingerichte praktijk zijn altijd op maat. Mijn leitmotiv: Move to cure. Move to prevent.

Bewegen is een medicijn. Bewegen helpt voorkomen dat aandoeningen ontstaan, verergeren of terugkomen. Bewegen bevordert het herstel na ziekte. 

Graag tot ziens!
Linda Moons.